Archiv aktualit:

  • 18.12.2017

    V letošním roce naposledy otevřeme v sobotu 23.12. na trhu v Blatné. INSPIRACE PRO VOŇAVÝ DÁREK: šiška salámu, vakuované Hugo klobásy (regionální potravina) či Dárkový poukaz na nákup v naší prodejně. Všem zákazníkům přejeme klidné a pohodové vánoce a do nového roku hodně štěstí a zdraví. Pokud budete potřebovat po svátcích zneutralizovat chuť po sladkém - jsme tu pro Vás hned v prvním lednovém týdnu ;-)


  • 8.11.2017

    Ve svátek - pátek 17. listopadu nepojedeme!


  • 24.10.2017

    V sobotu ve svátek 28.10. do Blatné na trh přijedeme jako každou jinou sobotu!

  • 5.10.2017

    Hledám řezníka!

  • 2.10.2017

    Máme v týmu MISTRA POLÉVKY! Blahopřejeme!

  • 19.9.2017

    Pozor! Ve státní svátek ve čtvrtek 28.9. NEJEDEME ! V pátek a v sobotu pojedeme jako obvykle! Navíc bude prodejna otevřena v Předmíři v PÁTEK RÁNO od 7:30 - 8:15 hodin.

  • 17.9.2017

    S nadešlým podzimem již opět děláme prejty a od poloviny října budou u nás v pultě také jaternice a jelita.

    Z důvodu technické závady na pokladně, jsme museli nějakou dobu pracovat na náhradním zařízení ... omlouváme se tímto zákazníkům za vzniklé komplikace a naše zdržení při prodeji.

    Na blatenských trzích v sobotu 30.9.2017 proběhne polévkový minifestival! Se svou vynikající držďkovou polévkou se zúčastní také naše Hanka Lukášová - doporučujeme přijít ochutnat!

  • 24.7.2017

    Rád bych se s Vámi podělil o radost, kterou mi udělala Hugo klobása .... byla jí udělena značka Regionální potravina - zvítězila v soutěži Jihočeského kraje v kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Pro "pohár" jsme si byli na selských slavnostech v Holašovicích ;o)

  • 3.7.2017

    Pozor pozor, svátek nesvátek ... i ve čtvrtek na den upálení Mistra Jana Husa naše pojízdná prodejna masa a uzenin vyjíždí jako obvykle!!!

  • 16.5.2017

    Již pár let pořádám motorkářské Klobásobraní: krásné motorky se sjedou z různých koutů naší republiky u zámku v Blatné; pokocháme se po Blatensku a okolí a prožijeme krásný den. Tedy tuto sobotu asi v 9:30 ... až půjdete z trhu ... můžete se zajít podívat ;-)

  • 17.4.2017

    Dnes to tak sice nevypadá (u nás sněžilo) ale my již končíme se zimní sezónou! Ukončili jsme výrobu jaternic a jelit (prejty v naší nabídce zůstávají). Začíná výroba mnichovské klobásy a naloženého vepřového masa na gril! Oproti loňské grilovací sezónně bude naložené maso v pultě formou zavakuovaných balíčků po 6-ti plátcích bez kosti. ;o)

  • 7.4.2017

    Příští týden, na velký pátek, vyjedeme na svou obvyklou trasu! Přejeme Vám příjemné velikonoční svátky.

  • 6.2.2017

    Zvu Vás tuto sobotu 11. února do Předmíře na Dětský maškarní bál a Pyžamový bál pro dospělé!

  • 31.1.2017

    Nově zajíždíme do Bezděkova! V pátek 9:00 hodin. Proto mírný posun času: v Hradišti budeme cca od 9:20.

  • 20.12.2016

    Silvestrovské párky
    Vzhledem k tomu, že mezi svátky nepojedeme, připravili jsme pro Vás vakuově balené pikantní párky, na kterých si můžete pochutnat na silvestra ;o)

  • 13.12.2016

    Vánoční jízdy:
    Naposledy v tomto roce jedu v pátek 23.12. Pak se na Vás opět těším v novém roce od čtvrtka 5.1.
      Vyjímečná změna je v Kasejovicích - zde končím již tento týden 16.12. a do Mladého Smolivce místo pátka 23. přijedu již ve čtvrtek 22.12. v 19:00 hodin.
      Přeji Vám klidný advent.

    • 4.12.2016

      ! Přijmu řezníka !

    • 14.11.2016

      POZOR! ve státní svátek -

      čtvrtek 17.11. jedu
      jako obvykle!

    • 4.10.2016

      (koukám, že jsem trávil čas spíše u masa než u počítače :( a tak s trochou zpoždění: již měsíc v mé prodejně můžete nakoupit jaternicový i jelitový prejt. Jaternice a jelítka začnu vyrábět v druhé polovině října a poprvé se objeví v pultu ve čtvrtek 20.10.

    Pořídil jsem nové hranaté formy a obnovil můj starší výrobek: "čertovskou slaninu" (pepř na ní lépe drží a má super tvar) V těchto formách také vzniká šunka nejvyšší jakosti "chalupářská šunka".

!!! NOVÉ: od října v prodeji vepřové půlky (prodej každý pátek, po předchozí objednávce); aktuální cena: 58,- Kč/kg vč DPH.
  • 21.7.2016

    Rozhodl jsem se pro letní odstávku jaternicových i jelitových prejtů. V pultu je najdete opět až v září.

SALÁMY, které jste vídali houpat se po pravé straně se přestěhovaly do nového :-) Do chladící vitríny nad nářezák.
  • 29.6.2016

    Ve čtvrtek 7.7., v pátek 8.7. i v sobotu jedu jako obvykle! Najdete v pultu i nějaké novinky: čerstvou novinkou je CHALUPÁŘSKÁ ŠUNKA a dále někteří již ochutnali česnekový salám a vepřovou roládu na pečení ;o)

  • 30.3.2016

    S příchodem jara jsem ukončil výrobu jaternic a jelítek (prejty dělám dál). Jejich místo v pultě zaujme moje novinka:

    Mnichovská klobása
    (vařený výrobek, vhodný k ohřátí či na gril).

  • 23.3.2016

    VELIKONOČNÍ PROVOZ ... pojedu obvyklou trasu! Na Zelený čtvrtek, Velký pátek i Bílou sobotu u mne můžete nakoupit jako obvykle!

  • 9.3.2016

    POZOR!!! Už tuto sobotu budu na původním stání na blatenském trhu!

  • 7.2.2016

    Abych byl mým stálým blatenským zákazníkům blíž, budu od soboty 13.2.2016 stát v Blatné na trhovém stání u Základní školy J.A.Komenského.

Po obnovení pravidelných farmářských trhů v Blatné, mne opět naleznete na obvyklém stání.
  • 4.2.2016

    Chtěl bych Vás pozvat na sobotu 13. února do Předmíře na Dětský maškarní bál a Pyžamový bál pro dospělé.

  • 22.1.2016

    Velice se omlouvám všem, kteří mne hledali minulou sobotu na trhu. Provozovatel trhy v pátek odpoledne náhle zrušil a já Vás bohužel nemohl včas informovat o změně stání. Zítra mne najdete opět naproti Lidlu, kam budu nyní jezdit v obvyklou dobu (sobota 7:00 - 11:00). O případné změně budete včas informováni.

      Opět jsem pro Vás vyrobil nový výrobek: Salám PIKANT. Tak ochutnejte!
    • 14.12.2015

      Vánoční provoz:

      Pondělí 21.12. v 16:00 - 18:00 budu mít prodejnu otevřenou u mé provozovny v Přemíři.

      V úterý 22.12. 7:30 - 11:00 budu stát s prodejnou naproti Lidlu v Blatné.

      Na obvyklou trasu vyjíždím ve čtvrtek 7.ledna 2016

    • 17.11.2015

      Teď se trochu pochlubím ;-) Jihočeská hospodářská komora mi udělila titul "Významný živnostník roku". Bylo to pro mne příjemným překvapením, vážím si toho a budu se i nadále snažit, abych si tento titul zasloužil.

      Významný živnostník roku

    • 13.10.2015

      Jak se ochladilo počasí, začal jsem opět vyrábět jaternice a jelita. Od listopadu se vrátí do pultu také vinná klobása.

    • 13.7.2015

      Tak po delší době opět menší aktualizace. Začal jsem jezdit do obce Bezdědovice a tento týden poprvé stavím v Kasejovicích. "Zastávky"

        Také jsem zkusil obohatit svou nabídku výrobků o Bylinkový salám.

        • 12.5.2015

          Již čtvrtým rokem pořádám pro své kamarády motorkáře víkendový sraz

          Jihozápadní klobásobraní.
          Pokud budete mít zájem, můžete přijít tuto sobotu v 9:30 - 10:00 hodin k blatenskému zámku, kde si budete moci prohlédnout spoustu pěkných motorek.

        • 14.4.2015

          "sváteční provoz:"

          Čekají nás dva státní svátky 1. a 8. května. V pátek 1.května pojízdná prodejna nevyjede. Ale
          v pátek 8.května pojedeme na obvyklou páteční trasu.

            Ukončil jsem sezónu vinné klobásy, jaternic a jelítek. Jaternicový a jelitový prejt ještě nějakou dobu (dle zájmu zákazníků) v mém pultu najdete.
              Vyšlo sluníčko, vzrostla teplota, odzimovávají se krby a tak jsem chtěl také mít (kromě klasických špekáčků a klobás) něco dalšího v nabídce:
              GRILOVACÍ KLOBÁSA
              (polotovar, určený k pečení na grilu).

            • 4.3.2015

              V pultě najdete nové výrobky:

              "cikánka"
              a již pátý druh klobásy
              "papriková klobása"
              .

                Pojízdná prodejna má dvě nové zastávky: ve čtvrtek Hornosín a v pátek Záboří.
              • 14.1.2015

                Již máme za sebou 14 dní v novém roce - doufám, že u Vás stály za to a k okořenění těch dalších nabízíme hned 3 nové výrobky. První dva vám ušetří čas strávený u plotny:

                "vepřové maso ve vlastní šťávě"
                (tepelně opracovaný výrobek, vhodné k použití např. do rizota apod. nebo jen tak s chlebem k svačince);
                "karbanátek"
                (polotovar určený k další tepelné úpravě; oproti sekané, která má podobné použití se jedná o bezlepkový výrobek). Dále jsem rozšířil nabídku salámů: polosuchý
                "zbojnický salám"
                (musíte ochutnat ;o)

              • 14.10.2014

                !!! Změna pro obec Předmíř: přesouvám prodejní dobu z čtvrteční večerní 19:00 na ráno 8:30 - 9:00.

                  Již si v mé prodejně můžete koupit i jaternice či jelítka!
                • 7.9.2014

                  Ochutnejte salám ŠUMAVA :o) (je to polosuchý salám, vycházející z tradičních českých receptur na salámy typu vysočina.)

                  • Začíná sezóna prejtů a vinné klobásy ;o)
                  • Pozor!!! Změna příjezdu prodejny do Mladého Smolivce: od 26.září v 15:00 !!!
                  • 11.8.2014

                    Jak je to vlastně se šunkou? Pár informací o označování jakostních tříd šunky a jak na tom jsou mé výrobky - dušená šunka a lovecké maso.

                  • 10.7.2014

                    Bohužel vzhledem ke stoupajícím cenám vepřového masa, jsem byl nucen upravit ceny vepřového masa i některých výrobků.

                  • 30.6.2014

                    Protože mně baví mé řemeslo a nechci zůstat jen u výroby osvědčených výrobků (paštika, tlačenka, sekaná, hugo klobásy :-), opět mám v nabídce nějaké novinky. Jedná se o LOVECKÉ MASO (vybrané části vepřové kýty naložené ve speciálním láku, který obsahuje mimo jiné koření jalovec a česnek; tepelně upravené uzením).

                    • Dalším výrobkem jsou TALIÁNI ... na začátku 20.století se usadil v Praze uzenář jménem Uggé. Říkalo se, že je Talián. V Rybné ulici na Starém Městě začal vyrábět jakýsi nový druh zboží plněného do střev, zvláštně kořeněného. Zboží nebylo uzené, nýbrž vařené a bylo bezejmenné. Pro jeho výrobky se ujala dvě jména: "užovky" a "taliány". Poslední jméno zvítězilo a udrželo se. (zdroj: Řezníci a uzenáři ve světle věků, Josef Radoš)
                    • A připravuji pro Vás ČERTOVSKOU SLANINU, tento týden proběhne ochutnávka v rodinném kruhu a pokud projde :-))) bude v pultu následující týden.
                    • 9.4.2014

                      Čarodějnický týden: pozor!! změna pravidelných zajížděk! Ve čtvrtek a v pátek nepojedu. Místo toho pojedu již na začátku týdne v úterý 29.4. čtvrteční trasu a ve středu 30.4. páteční trasu !!!

                    • Ukončil jsem sezónní výrobu prejtů, opět se na ně můžete těšit na podzim. Zítra můžete ochutnat další novinky: šunkovou pěnu (která se vyrábí z dušené šunky a vařeného vepřového a hovězího masa), předvelikonoční nabídka uzeného masa bude rozšířena o uzené zadní koleno a plec s kostí, které jsou především určené na vaření.

                    • 27.3.2014

                      Krkovicový salám a Malvaz, neprošly :-( Vaším přísným přijímacím řízením :o) proto jsem jejich výrobu ukončil. Také jsem pozastavil výrobu krkonošského salámu. Nově jsem začal vyrábět "Lisovanou plec" a zkusil "Polský salám", který jste mohli ochutnat již minulý týden. Tak ho vyzkoušejte a uvidíme jak dopadne ;o)

                    • 13.3.2014

                      Vepřové maso v současné době kupuji z horažďovických jatek, kde poráží prasata z chovu společnosti Podnik živočišné výroby, a.s., Kladruby. Důvodem je výpadek dodávky masa od společnosti Agraspol Předmíř, a.s.

                    • 26.2.2014

                      MASOPUST v Blatné

                      .

                      Prdelačka, zabijačkový guláš, ovárek, jitrničky a jelítka - to vše budete moci ochutnat tuto sobotu v Blatné.

                    • 19.1.2014

                      V novém roce s novými výrobky. Nově můžete ochutnat krkovicový salám (měkký salám, podobný šunkovému, hlavní podíl tvoří krkovice), Malvaz salám (měkký salám se sedmi druhy koření), silné párky a zabijačkovou polévku (prdelačku ;o).

                    • 2.12.2013

                      Sváteční provoz: Pojízdná prodejna v letošním roce naposledy otevře v sobotu 21.12.2013 na blatenském trhu a v novém roce poprvé vyjíždí ve čtvrtek 9.1.2014 na obvyklou trasu.

                        Trhy v Blatné:

                        Na sobotních farmářských trzích v Blatné budete moci navštívit mou prodejnu i přes zimní období (nebudu pouze 28.12.2013 a 4.1.2014)

                    • 19.11.2013

                      Od 15.11.2013 můžete v mé pojízdné prodejně nakoupit také v Hajanech - každý pátek ve 12:30.

                    • 25.09.2013

                      Už je to tady :-( z důvodu zdražení vepřového masa musím v průměru o dvě až tři koruny zdražit jak vepřové maso tak také své výrobky.

                    • 18.09.2013

                      Od 3.října: Začínáme jezdit do Hvožďan (čtvrtek 10:30) a proto posouváme časy Březí, Bělčice, Tchořovice (Zastávky)

                    • 01.09.2013

                      Nové zastávky pojízdné prodejny!!! Mladý Smolivec (pátek 14:30) od 6.9.2013 a Kocelovice (pátek 13:00) od 13.9.2013

                    • 24.07.2013

                      Opět jsem trochu upravil příjezdy prodejny do některých obcí. (Zastávky) Snažím se vypsané časy dodržovat, ale bohužel ne vždy se to povede :o(.

                    • 27.06.2013

                      Pozor! Změna příjezdu prodejny! Musel jsem posunout čas příjezdu prodejny do Předmíře a Zámlyní: Zámlyní 18:15, Předmíř 19:00

                    • 16.06.2013

                      Bohužel jsem na sobotní blatenské farmářské trhy musel vyjet bez hugo klobás a několika dalších výrobků. Příští týden se polepším a přivezu klobásy i špekáčky ;o)